zondag 1 februari 2015

Revolution

Hoihoi,

Vandaag wil ik jullie vertellen over een serie die ik de laatste tijd veel heb gekeken en ik ben dan ook al klaar met seizoen 1 en ben begonnen aan seizoen 2.
Ik heb het over de serie revolution,
Door onbekende oorzaak valt alle elektriciteit op aarde uit. Centrales stoppen met werken, en ook accu’s zoals die van auto’s en vliegtuigen begeven het. Nieuwe stroom opwekken blijkt ook niet mogelijk. Al snel vervalt de westerse wereld in barbarisme; overheden vallen om, steden worden verlaten, en nieuwe milities nemen de macht over. 15 jaar later heeft de overlevende bevolking zich noodgedwongen aan moeten passen aan een leven zonder elektriciteit.
Centraal staat de familie Matheson, bestaande uit Ben, Charlie, Danny en hun oom Miles. Ze wonen in een gemeenschap nabij Chicago, welke nu deel uitmaakt van de nieuwe Monroe Republic. Ze bezitten een van de vele medaillons waarin een USB-stick verborgen zit waarop mogelijk informatie staat over wat er nu echt gebeurd is 15 jaar geleden, en hoe het mogelijk teruggedraaid kan worden. Sebastian Monroe, de zelfbenoemde president van de Monroe Republic, wil deze kennis en macht voor zichzelf houden in een poging de gehele voormalige Verenigde Staten te veroveren. Hij wordt tegengewerkt door een groep opstandelingen, maar krijgt steun van Randall Flynn, een voormalig U.S. Assistant Secretary of Defense die 15 jaar terug betrokken was bij het incident dat de stroomuitval veroorzaakte. Hij blijkt tegen het eind van seizoen 1 tevens te werken voor de nu in ballingschap levende Amerikaanse president. Tevens wordt in de loop van seizoen 1 duidelijk dat een experimentele nanotechnologie zeer waarschijnlijk de oorzaak was van de stroomstoring. Uiteindelijk slaagt Randall erin om met de medaillons de stroom voor een reeks kernwapens weer te heractiveren, en vuurt 2 nucleaire raketten af op Atlanta en Philadelphia.
De hoofdrol spelers zijn:
Charlie:                                                    Miles:

Aaron:                                                 Rachel: 







Bas:                                                     Nora (seizoen 1): 


Tom:                                                                              Jason: 









Seizoen 2 ben ik nu nog mee bezig dus daar kan ik geen samenvatting van geven, maar ik vind het een hele leuke serie met elke aflevering weer de grootste spanning, het is echt nooit saai, dit is echt een aanrader!

Heb jij wel eens de serie Revolution gezien?

XXX

Geen opmerkingen:

Een reactie posten